Dolní Morava nabízí zajímavé atrakce pro celou rodinu

Přemýšlíte nad letošní dovolenou se svými ratolestmi? Cesta do zahraničí však nepřipadá v úvahu? I v našich končinách najdete půvabná místa s úžasnou atmosférou, která vám pobyt mnohem více zpříjemní. V posledních několika letech se jedním z hlavních cílů rodin s dětmi stala Dolní Morava, která nabízí vskutku unikátní atrakce slibující nezapomenutelné dobrodružství.

Pískový svět

V první řadě do svého programu zařaďte Pískový svět. Jedná se o zábavné dětské centrum s westernovou tematikou. Čekají zde na vás podzemní chodby, vyzkoušíte si rýžovat zlato, vžijete se do role archeologa, a dokonce si i zasportujete na koloběžkách.

Stezka v oblacích

Hlavním důvodem, proč se Dolní Morava stala tak oblíbenou českou destinací, je Stezka v oblacích, která byla otevřena v roce 2015. Samotnou konstrukci tvoří dřevo a ocel, přičemž realizace dané atrakce trvala osm měsíců. O architektonický projekt se postaral Zdeněk Fránka, jenž působí jako děkan na Fakultě umění a architektury Technické univerzity v Liberci.

Stezka v oblacích nabízí bezbariérový přístup, tudíž se až na samotný vrch dostanete i s kočárkem. Jakmile vystoupáte nahoru, ocitnete se ve výšce 55 metrů. Co se bezpečnosti týče, nemusíte se ničeho obávat, každý centimetr je navržen tak, aby byla atrakce naprosto bezpečná a aby se nezhroutila ani při vyšším zatížení. Dokonce zvládne ustát i vítr o rychlosti až 200 kilometrů za hodinu, tedy klidně i orkán.

Bobová dráha U Slona

Jestliže vyhledáváte s dětmi i trochu adrenalinu, tak vyrazte na bobovou dráhu. Usedněte do bobu, připoutejte se a užijte si úžasnou jízdu po klikaté dráze, po které můžete jet rychlostí až 50 kilometrů za hodinu. Vzrušením začnete křičet, jakmile projedete 360 ° otáčkami ve výškách 6 a 7,5 metru nad zemí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>